mobilkulcsszerviz@gmail.com
                                                            

Címlap
Kulcsmásolás
Elérhetőségek
FONTOS
Az Immobiliser, chip
Chipes autókulcsok
Kulcs minta nélkül

Immobiliser, indításgátló technologia


  Kedves autótulajdonosok, mint bizonyára tudják az 1995-ös modellévtől a bankok nyomására Casco biztosítás miatt kötelező jelleggel alkalmazták az indítást, lopást gátló rendszereket minden autótípusban. Napjainkban pedig már néhány motortípusnál is. Így a kulcsmásolók sem csak egyszerű lakatosok, hanem elektronikai műszerészekké is fejlődtek.

                                              

 Ha nem tudja hogy az Ön autója el van-e látva ezzel a rendszerrel, elég ha tudja a gyártási évet , és már meg is van a válasz. A gyártók számos különböző rendszerrel kísérleteztek, a legelterjedtebb ezek közül a kulcsba épített rádiófrekvenciás transzponder. Ez a kulcs fejében  épített chip, mely a gyújtáskapcsoló antenna részén keresztül az autó fedélzeti computerével kommunikál. Indítózáskor az autó kiolvassa a chip-ben tárolt adatot, és ha ez egyezik a computerben tárolt adatokkal az autó elindul. Ha  nem érkezik jel (NINCS BENNE CHIP) az indítását blokkolja a computer, így az autó motorja NEM FOG ELINDULNI!

Ezeket a kulcsokat is lehet másolni két lépésben:

·         első lépésben a kulcs mechanikus kódját, mintáját másoljuk hagyományos módszerrel és gépekkel.

                                         

·         ezt követően az "egyszerűbb" módszerrel a chip tartalmát lehet "másolni" speciális géppel egy új chipre, ez a módszer a régebbi típusú úgynevezett FIX kódos transpondereknél alkalmazható. Pár perc alatt elvégezhető.          

Chipes autókulcsok

·         a transponderek új generációjánál ez a dolog egy kicsit bonyolultabb, rejtett belső, Crypto kódokat is tartalmaznak ezeket nem lehet másolni hanem az autóhoz kell illeszteni, tanítani őket ebből következik, hogy  a kocsi is kell a művelethez. Ahhoz viszont, hogy az új kulcsot illeszthessük  a legtöbb esetben kell az autó LOGIN vagy PIN kódja ez a márkakereskedésből kikérhető. (Elméletileg új autó vásárlásakor ezt átadják a tulajdonosnak  a kocsi kulcsokkal együtt viszont nem mindenki adja tovább az autó eladásakor sőt ki is dobják  :( , de erre is van megoldás.)      Mindazonáltal vannak olyan autótípusok is melyek NEM KÉRnek PIN kódot. Természetesen maguk a "szervizek" is tudnak szerezni kulcsot az autónkhoz az alvázszám alapján, ezzel csak az a gond ha mondjuk az előző tulajdonos esetleg zárat cserélt, vagy mondjuk a komolyabb esetben fedélzeti computert vagy egyéb elektronikát, persze ezt az eladáskor nem szokták közölni. Akkor hiába rendeljük meg  a kulcsot a márka szervizben az nem fog működni. Így van egy kulcsunk az autóhoz csak éppen nem használható, és még vissza se veszik! (Természetesen ez a megállapítás nem feltétlenül igaz minden márkakereskedésre ! )

Így egy kulcsmásolónál sokkal OLCSÓBB-an és GYORSABB-an lehet biztosítani az új kulcsot, kulcsokat az autókhoz, ami tényleg az Ön saját autójához való és használható.

Bármilyen jellegű kérdésével forduljon hozzám bizalommal.

Chipes autókulcsok:

 

Vissza
·